Den som inte vill arbeta får inte heller äta

Den som inte vill arbeta får inte heller äta

Andra Thessalonikerbrevet 3:10

Just nu är jag arbetslös och de var någon som berättade detta citat för mig. Den var ju skriven på den tiden efter Jesus åkt upp i himlen, på den tiden då de kristna levde i kollektiv. De var viktigt i ett kollektiv, där man delar på allt, att alla gör det dem kan. Men de kan lätt bli så att de finns dem som freeloader dvs åker snålskjuts.

Vad det står egentligen

Om vi kollar på texten så ser vi att de står den som inte vill arbeta får inte äta och inte den som inte kan arbeta får ingen mat. Alltså de som kan arbeta ska arbeta och de som inte har den förmågan står de inget om. Jag har hört av några äldre människor att under deras liv har just detta bibelcitat används för att rättfärdiga att inte hjälpa en person som behövde det. Tror de var en förtidspensionär kommunen inte ville hjälpa. De har då alltså inte läst så noggrant och de har inte sett bibelordet i Matteusevangeliet 25:40. Där står nämligen om hur Jesus säger att de ni gjort för någon av mina minsta har ni gjort för mig. Han säger till de orättfärdiga att de ska gå bort från honom eftersom:

“Jag var hungrig och ni gav mig inget att äta, jag var törstig och ni gav mig inget att dricka, jag var hemlös och ni tog inte hand om mig, jag var naken och ni gav mig inga kläder, sjuk och i fängelse och ni besökte mig inte”

Matteusevangeliet 25:42-43

Tycker ni att de är en bra föreskrift? kommentera gärna ❤

Se mina andra inlägg

Går lagen att hålla? https://creativemichaela.com/?p=609

What if today were the last day of your life? https://creativemichaela.com/2022/04/22/what-if-today-were-the-last-day-of-your-life/

Trials produces patience https://creativemichaela.com/2022/04/21/trials-produces-patience/


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: