Är barndop legitima?

Är barndop legitima?

Jag blev kristen när jag var barn i 12 årsåldern döpte jag mig. Pingstkyrkan var min hemförsamling som barn. Där döper man inte människor vid födsel utan man måste vilja det själv. Själv är jag den enda som döptes av mina syskon. Jag tycker att anledningen till att man vill döpa sina barn är för att man vill bestämma vad sina barn ska tro på. Vilket jag vill göra men med mina egna barn, men jag har inte den rätten egentligen. Det är en diskussion, för man döps in i en gemenskap. Vilket betyder att man kan se det som att man inte är en del av kyrkan förrän man döper sig. De finns också den sidan att man kanske inte tycker att sitt dop är legitimt om man döper sig som bäbis eftersom man inte fick välja själv. Jag gick med en kille i bibelskolan som absolut ville döpa om sig för att försäkra sig om att han var döpt.

För mycket dop

De fria valet är viktigt, det är jag uppvuxen med, men jag tycker själv att man kan vara frälst eller räddad utan att vara döpt. Jag hörde om en konvertit i Mellanöstern som hade Jesus i sitt hjärta men dog innan han kunde döpa sig. Jag tror att han är räddad eftersom han accepterade Jesus. Det yttre fysiska bevisen är viktiga också men mest för oss att visa för samhället att vi har tagit ett beslut. Man måste ha respekt för dopet och inte som i Pingstkyrkan där man kan döpa sig flera gånger bara för att man vill förnya sig själv. Man ska heller inte döpa och inte heller döpa ett barn som inte kan säga bu eller bä.

Vad tycker du om barndop? Är de bra eller borde man få välja i vuxen ålder?

Se mina andra inlägg

Går lagen att hålla? https://creativemichaela.com/?p=609

What if today were the last day of your life? https://creativemichaela.com/2022/04/22/what-if-today-were-the-last-day-of-your-life/

Den som inte vill arbeta får inte heller äta https://creativemichaela.com/?p=603

Leave a Reply

Our Favourite Recipes

Spaghetti with Tomato, Spinach, and Shaved Parmesan

Creamy Tomato Soup with Cheese Toasties

Grilled Asparagus & Poached Egg on Toast

Our Favourite Recipes

Spaghetti with Tomato, Spinach, and Shaved Parmesan

Creamy Tomato Soup with Cheese Toasties

Grilled Asparagus & Poached Egg on Toast

%d bloggers like this: