Glädje, vad tyder det på?

Är de fel att vara glad?

Vi här Norden räknas som de lyckligaste länderna i världen, men vi är inte bland de mest religiösa. Evangeliet betyder glädjebudskap och tydligen är glädjen en del av andens frukt Galaterbrevet 5:22. Men är man glad enligt Solomon en kung i Gamla testamentet så är man en dåre (Predikaren 7:5). Vilket kan låta lite konstigt men de kanske menar att skrattet de talar om är temporärt på ett sätt visdom inte är (Enduring Word bibel kommentarer). Att visdom är mer givande än skratt.

Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er.

Filipperbrevet 4:4

Är glädje viktigt?

Vi är också kallade att glädja oss tillsammans med änglarna om någon vänder sig till Kristus (Lukasevangeliet 15:10). Så det här med glädje är kanske lite viktigt. Inte så att man kan få sig själv att bli glad eller tvings sig själv utan mer att glädje kan vara ett tecken på att något går bra i vårt andeliv.

Tacksamhets bön

En anledning som jag ser till att glädje kan vara en del av andens gåvor är att vi genom bön av tacksamhet inser hur mycket vi har att var glada för. Eftersom när man väl tänker efter har man ganska mycket. Man lever och andas, har inte ont någonstans, man är relativt frisk, man får äta god mat, sova i en mjuk säng, umgås med människor man älskar, man har lärt känna bra människor. Man inser helt enkelt vilket mirakel livet är. De är ju inte så att jag på något sätt har levet ett liv utan motgångar jag har varit väldigt sjuk både fysiskt och mentalt men man kan genom tacksamhets bön se och fokusera på vad man har istället för vad man inte har. Nu glömde jag nästan nämna den största anledningen till att vara glad nämligen fräsningen, Gud har kommit i mänsklig skepnad och dött för just dig så att vi ska få leva i evighet med Gud i paradiset. Denna världen är som gräs som man skriver i bibeln dvs väldigt tillfälligt.

Kommentera vad du är tacksam över

Se mina andra inlägg

Älska dina fiender https://creativemichaela.com/?p=634

Mitt möte med Jesus https://creativemichaela.com/?p=615

Är barndop legitima? https://creativemichaela.com/?p=622


Posted

in

, , ,

by

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: