Kärlek, är det ett verb eller ett adjektiv?

Vad är kärlek

Är det en känsla eller något man gör? De är väl lite både och man slutar inte älska ett barn man är arg på för att man inte känner kärlek och man kan hata någon men ändå vara hövlig mot dem. Kärleken enligt bibeln är alltid god (Romarbrevet 13:10) och den bygger alltid upp oss (1 Korinthierbrevet 8:1) Kärleken är även:

”Kärleken är tålig och mild. Kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst. Den beter sig inte illa, den söker inte sitt, den brusar inte upp, den tänker inte på det onda. Den gläder sig inte över orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.”

1 Korinthierbrevet 13:4-7

Kärlek eller inte kärlek

Gud är kärlekens Gud och vi är kallade att älska Gud över allt annat och vår näste som oss själva (Matteusevangeliet 22:37-39). Vi är kallade till att älska som Jesus älskade oss (Efesierbrevet 5:2-3) vilket kan verka svårt. De kan tyckas enkelt att älska de närmaste men att älska en främling eller att älska dem som hatar en, så som Jesus älskade, det är svårare (Lukasevangeliet 6:32). Men kanske då kärlek är en av andens frukter (2 Timotheosbrevet 1:7) så kommer vi älska de vi hatar med hjälp av Gud. Men Jesus säger också att vi inte ska kasta all vår kärlek där den inte är uppskattad när han säger “kasta inte pärlor framför svin” (Matteusevangeliet 7:6). Jag tycker att man kan tolka pärlor som evangeliet och svin som de som inte uppskattar evangeliet. För de går inte hur man än älskar att omvända någon som inte vill bli omvänd för vi har fått fri vilja av Gud (Matteusevangeliet 22:37). De går bara att leda en häst till vattnet man kan inte få den att dricka.

Är det svårt att älska?

Se mina andra inlägg

Glädje, vad tyder det på? https://creativemichaela.com/?p=640

Älska dina fiender https://creativemichaela.com/?p=634

Mitt möte med Jesus https://creativemichaela.com/?p=615


Posted

in

, , , , ,

by

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: