Vad är Änglar?

Ty han skall ge sina änglar befallning om dig att bevara dig på alla dina vägar.

Psaltaren 91:11 SFB98

Är änglar döda människor

Man har ju en blid av änglar som små söta bebisar men vad är de för något? Man säger ibland att änglar är avlidna människor men jag har inte läst något om det i bibeln. De står att Gud skapa dem i begynnelsen (1 mosebok 2:1) i den engelska versionen där de står “hoast of heaven” de är änglarna. De är inte fysiska varelser utan andliga varelser (Psalm 104:4). De har fri vilja att välja att inte följa Gud som Lucifer (Jesaja 14:12-14). De skapades alltså i begynnelsen och de kommer att leva för evigt (Luke 20:30). Änglar har inget kön och de gifter sig inte (Matteus 22:30) men de har känslor (Job 38:7)

En hjälp

Änglarna kommer med insikter till människor och hjälper att tyda syner (Daniel 10:1) och gör Guds vilja på jorden som när de förstörde Sodom och Gomorra (1 Mosebok 19). Änglar kan flyga (Uppenbarelseboken 14:6, Daniel 9:21). Änglar är tjänare av Gud men tillbes ibland vilket man inte bör göra (Revelation 19:10)

De finns ärkeänglar som Mikael och de finns seraphim som är väldigt stora änglar med sex vingar Jesaja 6:1-8 och de är många oräkneliga Psalm 68:17.

Fallna änglar

Demoner fallna änglar som kastades ner från himlen ner på jorden (Uppenbarelseboken 12:9) när de gjorde uppror mot Gud. Demonerna i bibeln känner igen Jesus (Lukas 4:33–37) och han har kraft över dem.

Har du sett en ängel?

Se mina andra inlägg

Sorg, är det bra? https://creativemichaela.com/?p=688

Vrede, är det av ondo? https://creativemichaela.com/?p=662

Rädsla, vad är det bra för?https://creativemichaela.com/?p=655


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: