Vad står det i bibeln om medkänsla?

Jesus och medkänsla

Jesus är en man som visade stor medkänsla. Han helade på sabbaten fastän han visste att han skulle hamna i trubbel av det. Han helade en kvinna i synagogan i Lukas 13:10-17 vilket upprörde dem i synagogan men Jesus sa

“Ni hycklare! Löser inte varenda en av er på sabbaten sin oxe eller åsna från krubban och leder bort och vattnar den? Men denna kvinna, en Abrahams dotter som Satan har hållit bunden i arton år, borde hon inte få bli löst från sin boja på sabbaten?” 

Lukas 13:15-16

Bara de faktum att Gud har blivit som en av oss en liten människa som vandrar denna jord visar på hur Gud vill ödmjuka sig så han kan veta hur vi har de för att ha medlidande med oss. I Hebreerbrevet 4:14-5:10 står det om hur Jesus är överstepräst och en av sakerna som står är att.

“Vi har inte en överstepräst som inte kan ha medlidande med våra svagheter, utan en som har varit frestad i allt liksom vi fast utan synd.”

Hebreerbrevet 5:15

Jesus frestelse

Eftersom Jesus har levt på jorden och frestades av djävulen så vet han om hur svårt de är att stå emot frestelse. Han vet hur jobbigt det är att fasta, även om man har bestämt sig för att inte äta godis så gör man de ändå ibland. Men Jesus fastade i öknen i 40 dagar helt utan mat så och han vet hur det är att behöva motstå då han blev frestad av djävulen i öknen. Djävulen försökte fresta Jesus i öknen med makt och ego men han sa nej. Han vägrade gå med på djävulens villkor. Poängen är att då Jesus har blivit frestad av djävulen själv vet han hur det känns och de är så nära en allsmäktig Gud kan komma synden. (Matteus 4:1-11)

Tror du att en allsmäktig Gud kan ha medlidande med en människa?

Se mina andra inlägg

Sorg, är det bra? https://creativemichaela.com/?p=688

Vrede, är det av ondo? https://creativemichaela.com/?p=662

Rädsla, vad är det bra för?https://creativemichaela.com/?p=655


Posted

in

, ,

by

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: