Lönar det sig att oroa sig

Jag är en sådan person som oroar mig mycket. Vad ska jag göra i livet? Tänk så kraschar bussen? Tänk så har hon svimmat på toa? Jag vet att jag inte borde oroa mig det som händer det händer, om bussen kraschar så åker jag till sjukhuset, svimmar hon på toa vaknar hon nog snart igen. De är sådant jag inte kan kontrollera borde man inte oroa sig för. Det står i bibeln 

“Därför säger jag er: Bekymra er inte för ert liv, vad ni ska äta eller dricka, eller för er kropp, vad ni ska klä er med. Är inte livet mer än maten och kroppen mer än kläderna? Se på himlens fåglar. De sår inte, de skördar inte och samlar inte i lador, och ändå föder er himmelske Far dem. Är inte ni värda mycket mer än de?”

Matteus 6:25-26

Jag tänker man ska inte vara dum och inte planera sitt liv men det hjälper inte att oroa sig. Djuren arbetar för sin föda så de är inte så att vi inte bör arbeta.

“Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig”

Johannes 14:1

Här talar Jesus in i en situation där Jesus har sagt att han ska bli förrådd och att lärjungarna skall över ge honom så de finns mycket att oroa sig för. Men Jesus säger att de inte ska oroa sig. Han pekar istället på Gud att de ska tro och lita på att allt kommer att bli bra. De är svårt att i tanken när man möts av profetiskt tal att allt kommer att gå åt pipsvängen att lita på att allt kommer att bli bra.

De är något man säger, allt blir bra till sist. Men tänk så går de inte bra tänk så dör man eller får lida. Lidande är del av de kristna livet Jesus sa att världen skulle hata hans lärjungar som de hatade honom (Johannesevangeliet 15:18-19). Döden iallafall kroppslig död är del av alla människors liv ingen lever för evigt allt är till låns. Båda dessa sakerna är sanna oavsett om vi oroar oss över det eller inte. Nu kommer vi in i lite banor jag har oroat mig över länge. Bryr sig Gud om vad som händer på jorden. Han har medlidande med oss och förstår oss då han själv varit/är människa. Men verkar han på jorden eller låter han saker ske som de gör eftersom människor har fri vilja att göra dåliga saker. Problemet vi har kommit in på är om Gud är god och allsmäktig varför händer de dåliga saker i världen? För att vi lever i en fallen värld? För att vi måste ha smärta för att veta vad som är bra? Allt bibeln säger är att vi inte ska oroa oss och lita på Gud för han kommer att ge oss frid (Filipperbrevet 4:6-7) och att vi kommer att få lida en liten stund här på jorden för att få en evighet av de goda i himmeln (Romarbrevet 8:18)

Alltså nej det lönar sig inte att oroa sig.

Har du något du oroar dig mycket över just nu?

Se mina andra inlägg

Vad står det i bibeln om medkänsla? https://creativemichaela.com/?p=803

Sorg, är det bra? https://creativemichaela.com/?p=688

Vrede, är det av ondo? https://creativemichaela.com/?p=662


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: