Du måste finnas

Jag lyssnade nyligen till en låt som heter “Du Måste Finnas” av Björn Ulvaeus & Benny Andersson (https://youtu.be/3ssGRdZpKqg). Den berörde mig och jag kunde känna igen mig lite i den. Jag kände igen mig i tvivlet som är normalt att ha. De är normalt att tvivla i sin tro för vad i den här världen kan någonsin vara säkert. Vad jag har hört så är de mest dogmatiska trosuppfattningen ateism då om man är dedikerad ateist så tvivlar man inte men jag tror de är normalt att tvivla som kristen. Inte så att argumenten för kristen tro är dåliga då hade ingen varit kristen men att kristna som jag ser dem är mer ödmjuka inför sin tro.

Refrängen går så här 

“Du måste finnas, du måste. Jag lever mitt liv genom dig

Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav

Du måste finnas, du måste. Hur kan du då överge mig?

Jag vore ingenstans

Jag vore ingenting om du inte fanns”

Av Björn Ulvaeus & Benny Andersson

Jag resonerar med att inte känna någon mening i livet om Gud inte fanns. Att bara vara en dödlig fysisk varelse och att alla upplevelser vi har är inget mer än hjärnceller som pratar med varandra. Att vi inte är skapade med kärlek utan genom sexuella lustar. Att de inte finns någon plan för vår existens vi är bara är här av en slump.

Första versen går så här

” Vem skulle hjälpa mig uthärda livet här ute?

Vem skulle ge mig den kraften som jag måste få?

Vem skulle trösta mig? Jag är så liten på jorden

Om du inte fanns till. Vad skulle jag göra då? “

Av Björn Ulvaeus & Benny Andersson

Gud ger oss frid och stöd en tröst som alltid kommer att vara där utan Gud har vi inget stöd ingen garanti att livet kommer att sluta bra. För utan Gud har vi ingen Jesus som vunnit seger över döden så att alla som tror på honom kommer att kunna bli räddade från intet. Jesus är vägen sanningen och livet (Johannes 14:6). Hur kan vi leva utan vårt liv, hur kan vi vandra utan en väg att gå på, hur kan vi veta upp eller ner utan sanningen?

Andra versen går så här

“Vem skulle känna min ånger och sedan förlåta?

Friden i själen. Ja, vem skulle skänka mig den

Vem skulle så ta emot mig till slut efter döden?

Om du inte fanns till. Vem tog hand om mig sen?”

Av Björn Ulvaeus & Benny Andersson

Vi har våra fel och brister, ingen är perfekt vi behöver att Jesus kommer och säger de är ok att du inte är perfekt, de är ok, du är förlåten och älskad precis som du är. En tro på Gud är också en säkerhet att de finns ett liv efter detta. De kristna i den tidiga kyrkan ville bli dödade för sin tro då de älskade och trodde att de skulle få en större belöning i livet efter detta.

Till sist så har vi bridgen som går så här

Jag kan inte längre se en mening

Utan dig, vad gör jag då?

Av Björn Ulvaeus & Benny Andersson

Utan Gud har vi ingen mening i våra liv. Har du någonsin tvivlat? Resonerar du också med lyriken till “Du Måste Finnas”?

Se mina andra inlägg

Lönar det sig att oroa sig https://creativemichaela.com/?p=836

Vad står det i bibeln om medkänsla? https://creativemichaela.com/?p=803

Sorg, är det bra? https://creativemichaela.com/?p=688


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: