Gläd er i herren så ger han er vad ert hjärta begär

”och ha din glädje i Herren. Då ska han ge dig vad ditt hjärta begär.”

‭‭Psaltaren‬ ‭37:4‬ SFB

De är ett löfte. Inte att vi ska få allt den fallna människan vill ha. Utan att vi ska få begär som Gud för de goda och att våra begär ska mättas (Enduring Word bibel kommentarer).

Men vem suktar inte efter pengar? Vem suktar inte efter makt? Alla har vi våra begär för de jordiska. De kan tyckas svårt att sukta efter det som Gud vill. Kärlek, ömhet, uppoffring. Visst vi vill ha dem också. Men vem vill älska sin fiende? Vem vill göra gott mot dem som gör ont mot dem?

”För om ni älskar dem som älskar er, vilken lön får ni för det? Gör inte tullindrivare det också?”

‭‭Matteusevangeliet‬ ‭5:46‬ ‭SFB15‬‬

Om vi ska vara heliga som Gud då måste vi älska som Gud. Och Jesus kom och dog för oss när vi ännu var syndare. De är detta vi måste efterlikna om vi vill få ett hjärta som Gud och få våra begär uppfyllda som löftet är. Men de står också att:

”Ge inte det heliga åt hundarna och kasta inte era pärlor för svinen. De trampar dem under sina fötter och vänder sig om och sliter sönder er.”

‭‭Matteusevangeliet‬ ‭7:6‬ ‭SFB15

Så vi ska älska dem som hatar oss och vara öppna för alla samtidigt som vi inte ska försöka omvandla personer som inte vill bli hjälpta. Man kan bara leda en häst till vatten man kan inte få den att dricka.

Samanfattning

Alltså vi får vad våra hjärtan begär om vi begär de som Gud begär. Det Gud begär är att vi ska älska honom och varandra Matteus 22:37-38. Men att vi inte ska kasta pärlor framför svin i vårt agerande.

Se mina andra inlägg

Vad är Förlåtelse? https://creativemichaela.com/?p=1069

Du måste finnas https://creativemichaela.com/?p=846

Lönar det sig att oroa sig https://creativemichaela.com/?p=836

Vad står det i bibeln om medkänsla? https://creativemichaela.com/?p=803


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: